Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Maconka újratöltve

2012.06.10

Megérkezésünkkor nagyon jó idő volt, gyors engedélyváltás és már foglaltuk is el az előre lefoglalt helyünket. A szokásos teendőkkel gyorsan végeztünk (rod-pod állítás, botok felszerelése, sátorállítás), majd bekevertük az alapozó etetést, amit csak egyszer a horgászat elején szórtunk be, ugyanis, ha folyamatosan szórtuk volna, akkor a kisebb pontyok és tokok, valamint a fehérhalak nagyon ellepték volna a meghorgászni kívánt helyünket. Az alapozó etetés a következőből állt:

-          DB Marine Halibut method mix 1kg

-          DB Source Groundbait 0,5kg

-          VDE Special G Betain Green 0,5kg

-          VDE Mojo Groundbait 0,5 kg

-          SBS Halibut olaj 1dl

Valamint a csalizni kívánt bojliból és pelletből kb. negyed kiló került a vízbe, többet nem kívántunk etetni, csakis naponta egyszer, helyenként 15-20 szem bojlit, vagy pelletet. Négy helyet választottunk, amiből hármat már ismertünk tavalyról, a negyedik bottal, pedig kereső horgászatot terveztük. A helyek a túlpartnál voltak, az első a vízből kinövő bokor jobb oldalán a másik a baloldalán, a harmadik az égerfa és a bokor között. A hely érdekessége, hogy a szereléket nagyon pontosan a túlpart és attól számított egy méteres területre kellett dobni pontosan, mert, ha beljebb ért vizet a szerelék, akkor nincsen kapás, ha pedig túldobjuk, akkor volt egy utunk a túlpartra. A negyedik bottal a tó közepét horgásztuk meg. Csalik a következőek voltak: Halibut pellet 20mm, ami már tavaly is jól muzsikált, Májas pellet 15mm, Halas bojli 15mm, valamint kipróbálásra váró bojlik.

2.jpg

Első nap délelőttje és délutánja csendesen telt, nem értettük mi lehet a probléma, még egyszer mindent ellenőriztünk, de mindent jól csináltunk, kicsit csalódottak voltunk, hogy a halak nem jelentkeznek, majd este 8 óra után folyamatos húzós kapás törte meg a csendet, végre halunk van!!! Egy igen jól küzdő 3kg ponty volt a tettes, aki a halibut pelletre éhezett meg. Majd félóránként érkeztek a kapások a halibut pelletre és májas pelletre. Egész este nem aludtunk, reggel 6 órára 15db pontyunk volt és kb. 6 db leakadt a partközelben. 2db ponty volt 10kg felett.

4.jpg

 

5.jpg

7.jpg

 

Reggel megérkezett az eső, és a kapások abba maradtak, majd délelőtt újra beindultak a halak. Rögtön az első jelentkező egy 13,2 kg-os Koi ponty volt, ez számomra a rekordot jelentett, hiszen eddig még nem fogtam ekkora Koi pontyot. Testvérem is gyorsan fogott 2db 10 kg feletti pontyot 11,4 és 12,4 kg-osat. Estig már 26db pontyot zsákmányoltunk és 2db tok is horogra került, valamint 1db 10,2 kg-os amurnak is megtetszett a pellet.

9.jpg

10.jpg

12.jpg

13.jpg

Éjszaka nem sok minden történt, mindösszesen 4db kisebb ponty ébresztett fel minket. Reggel újra csaliztuk a felszereléseket, majd 5 percen belül volt is jelentkező, egy újabb 10 feletti potyesz. Jól kezdődött a reggel, de nem folytatódott túl jól, mindösszesen 5db ponty jelentkezett 3-7 kg közöttiek.

11.jpg

Majd estétől beindultak a nagyok is, újabb 10 feletti koi-t fektettünk matracra, aminek súlya 11,5 kg volt. A kisebbek mellett jöttek a nagyok is. Utolsó reggelre már 8db 10 kg feletti halunk volt. Utolsó nap hülyéskedtünk egy kicsit, spiccbottal próbáltunk kifogni egy kb. 6-7 kg-os tokot, ami a kisebb halaknak beszórt etetőanyagra érkezett meg a partszélen. A tok fel is vette a horgot, de 15mp küzdelem után szakítással távozott. Utolsó halaknak két darab 13 feletti ponty volt 13,6 kg és 13,3 kg, amik feltették a túránkra a pontot.

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

Az már bizonyos, hogy jövőre harmadszor is ellátogatunk ide. Aki nem volt még, annak bátran ajánlom, hiszen sokféle halat lehet itt fogni, de kizárólag nagyobbakat, mint máshol.

A videók menűpont alatt megtekinthető a túráról készült rövid anyag.